Corector. Pe care să-l alegem și cum se folosește?

Pe care să-l alegem și cum se folosește

Bună!

Toate femeile își doresc un machiaj perfect și o piele impecabilă. Dacă doriți să arătați astfel, un produs corector poate fi aliatul vostru de încredere. Acest tip de cosmetic are câteva roluri și, cel mai important, este un produs care vă poate transforma complet aspectul. Citiți mai departe pentru a afla cum să alegeți un corector și cum să-l aplicați în mod corect.

Ce este un corector?

Corectorul este un produs cosmetic folosit pentru camuflarea cearcănelor, capilarelor sparte, rozaceei, zonelor decolorate și diferitelor tipuri de acnee. Acest produs trebuie să se potrivească tipului de piele și imperfecțiunilor pe care doriți să le acoperiți. O altă problemă care merită luată în considerare este textura, nuanța, compoziția și proprietățile corectorului care să răspundă nevoilor pielii. În plus, un corector poate fi folosit pentru a corecta greșelile efectuate în timpul aplicării machiajului, pentru a evidenția conturul sprâncenelor și buzelor, pentru a uniformiza tușul de ochi și corecta un bronzer aplicat greșit. 

Ce corector să alegeți?

Corectoarele sunt disponibile în diferite nuanțe. Astfel, avem:

  • corector neutru – universal, cea mai bună opțiune în cazul ridurilor adânci
  • corector roz – iluminează tenul obosit, tern
  • corector verde – camuflează roșeața pielii și capilarele sparte
  • corector galben – acoperă cearcănele
  • corector antibacterian – conceput pentru tipul gras de piele, predispus la acnee, conține deseori fie acid silicic, fie ulei de arbore de ceai

Ce tipuri de corectoare avem la dispoziție?

Textura corectorului trebuie selectată în funcție de imperfecțiunile pe care dorim să le camuflăm. Prin urmare, distingem între următoarele produse:

  • baton corector – oferă acoperire ridicată și este pigmentat intens. Trebuie folosit topical prin aplicarea doar la nivelul cicatricilor și zonelor decolorate. Acest produs nu trebuie utilizat pentru camuflarea cearcănelor din cauza consistenței dense (poate evidenția ridurile).
  • cremă corectoare – oferă acoperire foarte bună, conține componente hidratante și nu este la fel de dens precum batonul corector. Poate fi aplicat sub zona ochilor, dar în cantități mici deoarece poate fi dificil de estompat.
  • creion corector – este indicată folosirea sa topicală, doar pentru a camufla capilarele sparte și acneea, precum și pentru a corecta machiajul sprâncenelor, ochilor și buzelor.
  • corector pulbere – are o formulă uscată pentru a acoperi petele acneice și pigmentare.
  • corector lichid – are o formulă ușoară, prin urmare oferă o acoperire ușoară. Nu se acumulează în cutele pielii, astfel încât poate fi aplicat în zona de sub ochi. Este, de asemenea, recomandat pentru tipul de piele uscat și matur.
  • corector cu aplicator încorporat – are o consistență ușoară și lichidă, se usucă atunci când este aplicat și oferă o acoperire ușoară. Este conceput pentru a fi aplicat în zona de sub ochi, totuși, nu va acopei imperfecțiunile pielii. În principiu, poate fi folosit pentru a ilumina anumite zone ale feței.
  • corector iluminator – în majoritatea cazurilor, are o consistență lichidă sau cremoasă și este aplicat cu ajutorul unei pensule. Conține pigmenți care reflectă lumina și iluminează tenul. Nu este recomandată aplicarea în zonele afectate de acnee, deaorece le scoate și mai mult în evidență. Totuși, acest tip de corector este eficient în atenuarea cearcănelor.

Cum se aplică un corector?

Modul în care trebuie aplicat un anumit corector depinde cu strictețe de textura sa. În general, corectoarele sub formă de baton și creion trebuie aplicate înainte de fondul de ten deoarece aceasta va facilita estomparea corectorului în piele; totuși, aceasta nu este o regulă. Este important însă să folosim un corector cu un ton mai deschis decât nuața fondului de ten. În plus, înainte de folosirea corectorului, aplicați mai întâi o cremă facială, hidratantă și un fond de ten. Aplicați corectorului prin tapotarea cu vârfurile degetelor până când machiajul devine uniform. Cu cât folosiți mai puțin corector, cu atât mai bine; pur și simplu, efectul obținut va avea un aspect mai natural. Este vital să fixați întregul machiaj cu o pudră.

Paula

Hei! Mă bucur să te văd! Sunt Paula. Dacă îndrazneşti să stai cu mine, te voi introduce în lumea secretelor de machiaj şi ingredientelor produselor cosmetice, îţi voi oferi sfaturi despre cum poţi prepara tonere faciale acasă, măşti şi bombe de îngrijire a pielii, incredibile pentru baie. Fă-te comodă!