Produsele ce blochează transpirația vă pot oferi o soluție pentru a face față transpirației excesive. Desigur, transpirația este esențială în menținerea și reglarea temperaturii corpului, dar și în echilibrarea pH-ului pielii, acesta fiind bacteriostatic. Dacă transpirația este, insă, prea intensă, înseamnă că aveți glande sebacee hiperactive ce secretă mai multă transpirație decât necesar. Această afecțiune duce la hiperhidro, reprezentată de transpirație excesivă. Persoanele afectate produc chiar și de cinci ori mai multă transpirație decât cei cu glande sudoripare care funcționează normal.
Produsele ce blochează transpirația pot rezolva această problemă, deoarece conțin o concentrație foarte mare de clorură de aluminiu, aceasta fiind capabilă să blocheze conductele conectate la porii sudoripari. Această caracteristică este de neegalat în comparație cu antiperspirantele obișnuite. Pe de altă parte, utilizarea pe termen lung a acestui tip de produs poate provoca inflamația porilor glandelor sebacee. Considerând acest aspect, este o idee bună să folosiți produsele ce blochează transpirația? Cum funcționează ele cu adevărat? Cum se folosesc? Care sunt dezavantajele? Iată ce trebuie să vă împărtășesc.
Cum funcționează produsele ce blochează transpirația?
Cele mai comune antiperspirante conțin clorură de aluminiu, iar aceasta reacționează cu constituenții chimici ai transpirației și creează un gel amorf; este capabil să închidă canalele sudoripare din straturi inferioare ale pielii. Aveți nevoie de antiperspirante cu o concentrație mai mare de clorură de aluminiu decât antiperspirantele obișnuite dacă vă doriți să țineți sub control transpirația excesivă. Cum ar fi produsele solide ce blochează transpirația.
Aceste produse funcționează ca un antiperspirant obișnuit, ceea ce înseamnă că în contact cu apa creează un strat de gel amorf, blocând astfel porii glandelor sudoripare și – evident – blocând și eliberarea transpirației. În conducta sudoripară se creează un dop (din gel de hidroxid de polimer). Dopul este rezultatul neutralizării lente a sării de aluminiu acide prin sudoare mai puțin acidă. Un aspect interesant este faptul că acest dopul creat de blocul de sudoare este situat mai adânc în piele decât dopul creat de un antiperspirant obișnuit. Din acest motiv, efectele unui produs solid ce blochează transpirația durează pentru o perioadă mai lungă de timp.
Cum se folosesc produsele ce blochează transpirația?
În primul rând, acest tip de produse se aplică înainte de culcare. Trebuie folosit pe pielea curată, uscată și neiritată o dată sau de două ori pe săptămână. Acest interval va fi suficient, deoarece efectele produse durează câteva zile.
Acum trebuie, însă, să vă avertizez. Dacă utilizați prea des produsele ce blochează transpirația, adică de mai mult de două ori pe săptămână, puteți înfunda canalele sudoripare. În consecință, acest lucru poate duce la inflamații. Acesta este motivul pentru care trebuie să urmați instrucțiunile de utilizare de pe ambalaj.
Dezavantaje ale utilizării produselor ce blochează transpirația?
După cum ați aflat, produsele ce blochează transpirația limitează secreția de transpirație, ceea ce înseamnă că încetinește și procesul de eliminare a toxinelor din corp. În consecință, în loc să transpire toate substanțele nocive – corpul nostru le adună în ganglionii limfatici din axile. Înmulțirea bacteriilor, care sunt în mod normal ucise de transpirație și de pH-ul acesteia, poate duce la iritarea pielii. Mai mult decât atât, utilizarea pe termen lung a acestor produse poate perturba echilibrul electrolitic și poate duce la reacții alergice, precum roșeața pielii.
Ați folosit vreodată produse ce blochează transpirația? Dacă da, ați fost mulțumiți de efecte? Aștept comentariile voastre!
Lasă un răspuns