Masajul cu pietre fierbinți: Există ceva mai relaxant decât atât?

Vă voi da o idee pentru sesiunea de relaxare de azi: masajul cu pietre fierbinți. Sună interesant, nu-i așa? Un astfel de tratament are o influență pozitivă asupra corpului și sufletului. Din păcate, nu toată lumea se poate bucura de beneficiile masajului cu pietre fierbinți. Dar pentru acei dintre voi care pot, vă rugăm să citiți mai departe pentru a afla avantajele acestei terapii uimitoare și extrem de plăcute. În mod natural, vă voi povesti și despre contraindicații, pentru a fi conștienți de posibilele riscuri.

Masajul cu pietre fierbinți: Un pic de istorie

Acest tip de masaj provine din regiunile Orientului Mijlociu, fiind cunoscut de oamenii antici. Acest tratament se folosește de teoria transferului de energie în corpul uman. În acest moment trebuie să vă spun că există diferite canale de energie în corpul nostru, situate în apropierea glandelor endocrine – canalele sau punctele sunt responsabile pentru stimularea glandelor. În vremurile străvechi oamenii au dezvoltat hărți speciale ale corpului ce prezintă aceste punctele și canalele de conectare. Pietrele fierbinți sunt așezate pe aceste canale și apoi mișcate ușor pe piele, pentru a încuraja energia să curgă prin organismele noastre.

Tipuri de pietre de masaj

Pietrele de masaj sunt realizate fie din bazalt negru, fie din marmură albă. Primul poate fi de 54 de feluri, toate sunt ovale și sunt culese de pe fundul mării. Se pare că trebuie depozitate în apă de izvor sau în sare de mare pentru a-și păstra energia naturală. Pietrele bazaltice sunt recunoscute ca fiind cele mai bune în terapiile termice (termoterapie). Se încălzesc până la 50° C, deci rămân fierbinți pentru o perioadă lungă de timp. Sunt utilizate pentru îmbunătățirea circulației, ceea ce înseamnă o distribuție mai bună a oxigenului și hrană. În schimb, pietrele de marmură albă prezintă proprietăți de răcire. Pentru efecte mai dramatice, pietrele sunt puse în gheață chiar înainte de tratament. Sunt apoi așezate pe părțile corpului care sunt adesea umflate (pielea ochilor și membrele inferioare). Cele mai mari pietre sunt așezate pe burtă, osul sacru și sub gât, în timp ce cele mai mici ar trebui să fie ținute în mâini, între degetele piciorului și pe față.

Cum arată terapia masajului cu pietre fierbinți?

Trebuie să vă dezbrăcați și să vă întindeți pe spate sau pe burtă; poziția este aleasă de terapeut, acesta luând în considerare afecțiunea ce trebuie tratată. Pietrele fierbinți sunt apoi așezate pe corpul tratat anterior cu un ulei. Terapeutul alunecă pietrele pe corpul pacientului pentru a permite căldurii să activeze circulația sângelui. Apoi are loc detoxifierea și întregul corp devine hrănit și alimentat cu oxigen. În majoritatea cazurilor, masajul cu pietre fierbinți durează 60-90 de minute. Bineînțeles, terapeutul va schimba pietrele în timpul masajului, deoarece acestea se vor răci.

Vă puteți aștepta ca terapeutul să folosească următoarele mișcări:

  • mângâiere – alunecarea ușoară a pietrelor de-a lungul întregului corp
  • frecare – utilizarea unor mișcări circulare
  • frământare – frământarea pliurilor care apar prin aducerea a două pietre împreună

Pietrele sunt clătite sub jet de apă rece după terminarea masajului, apoi sunt spălate în apă de săpun și dezinfectate. La final pot fi puse înapoi în apă de izvor sau sare de mare timp de aproximativ 20 de minute.

Beneficiile masajului cu pietre fierbinți

Masajul cu pietre fierbinți afectează pielea și influențează pozitiv întregul organism, ce include principalele sisteme ale corpului uman și organele interne. Sarcina principală este de a reduce durerea, indiferent de sursă. Masajul efectuat pietrele fierbinți influențează:

1. Pielea – porii pielii se deschid, acest proces favorizând curățarea pielii. În plus, se îmbunătățește circulația sângelui și a limfei, pielea devine mai suplă și mai rezistentă. Mai mult decât atât, nuanța pielii se uniformizează, iar celulita este semnificativ redusă.
2. Sistemul circulator – masajul cu pietre fierbinți diluează vasele de sânge și îmbunătățește circulația în întregul corp.
3. Sistemul nervos – elimină stresul, te relaxează și te ajută să te calmezi.
4. Sistemul muscular – influențează tensiunea și elasticitatea mușchilor, ajută la regenerarea mușchilor după efort.
5. Sistemul limfatic – îmbunătățește fluxul limfatic, stimulează rata metabolică, ajută organismul să scape de toxine și previne depunerile limfatice.

Contraindicațiile masajului cu pietre fierbinți

Din păcate – așa cum am menționat în introducere – nu toată lumea are norocul să se bucure de beneficiile masajului cu pietre fierbinți. Aceste excepții includ persoane sensibile la atingere sau hiperactive la cald sau la frig. Mai mult decât atât, persoanele care suferă de afecțiuni ale sistemului nervos și/sau circulator nu ar trebui să-și expună corpul la masajul cu pietre fierbinți. În cele din urmă, cei ce se luptă cu inflamațiile articulare, osoase și tendinoase, diabeticii, femeile însărcinate și chiar și cei care au răni deschise și febră mare, ar trebui să renunțe la masajul cu pietre fierbinți.

Paula

Hei! Mă bucur să te văd! Sunt Paula. Dacă îndrazneşti să stai cu mine, te voi introduce în lumea secretelor de machiaj şi ingredientelor produselor cosmetice, îţi voi oferi sfaturi despre cum poţi prepara tonere faciale acasă, măşti şi bombe de îngrijire a pielii, incredibile pentru baie. Fă-te comodă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *