Bună, fetelor!
Astăzi vă voi descrie metoda mea de hidratare a părului şi pielii corpului într-un mod natural. Am descoperit această tehnică întâmplător şi trebuie să recunosc că sunt extrem de mulţumită de efectele sale. Despre ce vorbesc? Despre săpunul cu gudron.
Gudron? Ce este?!
Aceasta este o substanţă foarte densă, obţinută prin procesul de distilare a scoarţei sau lemnului care aparţine unor specii diferite de plante. Cel mai popular gudron este extras din mesteacăn. Are culoarea maro închis şi un miros foarte caracteristic. Datorită proprietăţilor sale de vindecare, acesta este utilizat în produse cosmetice şi în tratamentele de îngrijire a pielii efectuate acasă. Gudronul ajută la combaterea psoriazisului, acneei, măreţii şi altor afecţiuni. Un aspect interesant este că gudronul poate fi, de asemenea, utilizat de doctorii veterinari pentru a îngriji copitele vacilor. În trecut, gudronul era utilizat pentru a impregma pielea şi pentru ţesături simple, precum şi pentru sigilarea butoaielor şi navelor.
Cum acţionează săpunul cu gudron?
Acest produs are proprietăţi remarcabile datorită cărora pielea şi părul dumneavoastră vor beneficia de o îngrijire adecvată. În general, gudronul ajută la:
- tratarea semnelor lăsate de acnee, seboree, psoriazis, infrecţii fungice, scabie şi erupţii cutanate alergice;
- stimularea circulaţiei sanguine,
- inhibarea procesului de cădere a părului şi la combaterea mătreţii,
- vindecarea leziunilor,
- echilibrarea funcţiilor glandelor sebacee.
Săpun cu gudron – Efecte
Tratamentul cu acest tip de săpun produce efecte remarcabile. Pielea devine curată, acneea dispare, cantitatea de sebum este redusă, porii pielii devin mai puţin vizibili. Deşi săpunul cu gudron nu deshidratează pielea, se recomandă utilizarea unei creme hidratante după aplicarea acestui produs natural la nivelul pielii. Datorită acestu produs cosmetic, pielea este bine pregătită pentru tratamentele de înfrumuseţare viitoare.
Cum se utilizează săpunul cu gudron?
Puteţi utiliza săpunul cu gudron de câteva ori pe săptămână. În principiu, acesta poate fi utilizat pentru hidratarea tenului, gâtului şi pielii din zona decolteului, precum şi pentru îngrijirea scalpului şi corpului. Aplicaţi-l cu apă şi spumă. Singurul dezavantaj al acestui produs cosmetic este mirosul. Din fericire, aroma sa se estompează destul de rapid şi, atunci când este mai puţin intensă, este uşor să ne obişnuim cu ea. Săpunul cu gudron este recomandat pentru toate persoanele care se confruntă cu afecţiuni grave de piele, precum şi pentru cele care doresc să introducă un nou element natural în rutina de îngrijire zilnică.
Aţi utilizat vreodată săpun cu gudron? Ce părere aveţi despre acest produs natural?
Lasă un răspuns